Informatie & Inschrijven

Programma 2021:

Omstandigheden vragen om creativiteit. Ook dit jaar kunnen we door de Corona maatregelen geen programma aanbieden voor groepen kinderen op het sportveld. Om toch iets leuks te organiseren hebben we net als vorig jaar enkele leuke activiteiten georganiseerd die wel kunnen. Dit zijn activiteiten voor het hele gezin, of anders voor kleine groepen met beperkte begeleiding. En ja ook Tik-Tok-Live zit weer in het programma dus begin maar snel met oefenen!

Informatie over de activiteiten zie je hieronder. Sommige activiteiten zijn specifiek voor een leeftijdsgroep, we hanteren hiervoor de reguliere JVW groepen: Groep 1 (5 tm 7 jaar), Groep 2 (8 tm 11 jaar) en Groep 3 (12 tm 16 jaar). 16 jarige mogen dit jaar ook deelnemen, ook speciaal voor het nachtspel wat ze vorig jaar moesten missen.

Ben je enthousiast meld je dan direct aan. De kosten bedragen € 7,50 per kind. Voor dat bedrag kun je deelnemen aan onderstaande activiteiten. Ook ontvang je per gezin een "taart-pakketje" en een "thuis-voor-de-buis-familiepakket".

Opgeven uiterlijk tot 30 juni, maar liefst zo snel mogelijk. Onderstaand het programma, opgeven via het opgaveformulier.

Opgeven voor TikTok live doe je hier.

Maandag - start 10 tot 11 uur - Opening Olympische spelen - alle leeftijden


Het thema voor deze week is ‘Olympische Spelen’. Dit zou eigenlijk het thema van de JVW 2020 zijn, maar net zo als in Tokyo werden de spelen vorig jaar ook in Sterksel afgelast. Dit jaar gaan de spelen door, en dus ook bij ons in Sterksel !!!


Om deze week extra feestelijk te starten, vragen we je om deze ochtend een tekening of kleurplaat mee te nemen van jouw favoriete Olympische Spel. Hiermee zullen we de ingang van het Dorpshuis versieren.

Na het ontsteken van het Olympisch vuur, trappen we deze week meteen sportief af. Waan je in de wereld van de beste atleten te wereld en leg een spectaculair parcours af. En misschien verdien je met jouw kunsten wel een bronzen, zilveren of zelfs gouden medaille! Een goede atleet kent de juiste balans van inspanning en ontspanning. Als je je optimaal hebt ingezet en je prestatie geleverd hebt, dan is het ook belangrijk om goed te eten. Daarom krijg je na afloop van het sportieve gedeelte een tasje mee naar huis met de basis ingrediënten om een lekkere “Olympische taart” te bakken. Wij wensen je een hele leuke, gezellige en sportieve week!”


Extra info: Je bent welkom in het Dorpshuis tussen 10 en 11 uur. We mogen (vooralsnog) niet te veel mensen tegelijk ontvangen vandaar deze spreiding. Dit uitgangspunt geldt voor alle spellen gedurende deze JVW. Er zijn een paar sportieve spellen voor de kinderen bij de opening. Daarna is er (voor de jongste deelnemers) aansluitend een speurtocht.

Maandag - start 10 tot 11 uur - Olympische Vossenjacht - groep 1 (5 tm 7 jaar)

Direct na de opening kun je met je gezin en/of vrienden starten met een leuke olympische vossenjacht. Het is een route door Sterksel waarbij je opzoek gaat naar de “vossen”. Heb je een “vos” gevonden dan krijg je een opdracht. Onderweg wordt gezorgd voor wat lekkers. Aan het eind van de olympische vossenjacht is er de mogelijkheid om nog wat te chillen en op eigen gelegenheid een hut te maken.

Extra info: De vossenjacht start bij het dorpshuis en loop je met het gezin en/of met vrienden. De geldende corona regels dienen in acht genomen te worden. Groepjes kinderen dienen begeleid te worden door ouders. De speurtocht is specifiek voor groep 1 gemaakt, maar andere kinderen mogen ook deelnemen. Het is de bedoeling om een beetje gespreid van start te gaan tussen 10 en 11 uur. Nadere informatie ontvang je bij de opening.

Maandag - Start om 14 uur - Levend Stratego - Groep 2 (8 tm 11 jaar)

Het behoeft voor de meeste kinderen weinig toelichting. We gaan naar het bos en daar gaan we gaan Levend Stratego spelen.

We maken 2 groepen en daarna gaat het los. Iedere groep heeft een eigen vlag die verstopt moet worden. Het doel van het spel is om zo snel mogelijk de vlag van de tegenpartij te vinden en deze naar eigen terrein te brengen. Vooraf krijgt iedere speler één kaartje met een afbeelding van een dier. Als ze elkaar tikken wint het ene dier van het andere, de winnende speler krijgt het kaartje van de verliezer.


Extra info: We spelen het spel in het bos bij Kloostervelden. We verzamelen om 14 uur "bij de voetbal goaltjes" aan het wandelpad achter op Kloostervelden (einde Wilgendreef). Ouders mogen aanwezig zijn maar uiteraard volgens de geldende corona maatregelen. Rond 16 uur zal het spel afgelopen zijn. Kinderen die niet zelfstandig naar huis kunnen dienen te worden opgehaald.

Maandag t/m donderdag - Heel Sterksel Bakt Olympische taarten - alle leeftijden

Vanwege het grote succes dit jaar wederom in het programma "taarten bakken". We gaan de moeilijkheid wel een beetje opschroeven, er komt een opdracht bij: Bak de mooiste en lekkerste "olympische taart".

De kinderen mogen alles in de strijd gooien om de beste thuisbakker te worden. Leef je uit en maak de allermooiste taart! Met jullie creativiteit, bakplezier en de basis-ingrediënten die jullie van JVW krijgen maak je als gezin de mooiste taart.

Zet de foto op facebook en/of Instagram met #JVW-Sterksel en je maakt kans op een leuke prijs. De prijsuitreiking is op vrijdagavond !!!

Dinsdag - Start 14 uur - Bosspellen - Groep 1 en 2 (5 tm 11 jaar)

Wat is er nu leuker voor de kinderen dan je lekker uitleven in het bos. Dat gaan we dan ook doen. We hebben diverse spellen voorbereid, afhankelijk van het weer en de keuze van de deelnemers gaan we deze spelen. Weet jij bijvoorbeeld wat omgekeerd verstoppertje is? Je gaat het meemaken. We zorgen dat er spellen zijn voor Groep 1 en 2. Het wordt een leuke middag.


Extra info: We spelen het spel in het bos bij de ponyclub (achter de Kennedylaan) . We verzamelen daar om 14 uur. Er is geen mogelijkheid om auto's te parkeren, kom daarom op de fiets of te voet. Ouders mogen aanwezig blijven maar uiteraard volgens de geldende corona maatregelen. Van ouders van jonge kinderen (i.i.g.) t.m. 7 jaar wordt verwacht dat zij aanwezig blijven. Rond 16 uur zal het spel afgelopen zijn. Kinderen die niet zelfstandig naar huis kunnen dienen te worden opgehaald.

Woensdag - Start 13 tot 15 uur - Olympische Fietstocht - alle leeftijden

Ga er even lekker op uit met z'n allen. We hebben een sportieve en leuke familie fietstocht voor het gehele gezin. Een tocht met opdrachten waarbij je onderweg leuke stops tegenkomt. Uiteraard wordt er onderweg voor een traktatie gezorgd.


Extra info: De fietstocht start bij het dorpshuis, daar ontvang je de route. Kinderen kunnen tijdens de route op zoek naar karakters die zij afvinken op hun kaart. Je kunt deelnemen met je gezin en/of met vrienden. Neem hierbij de geldende corona maatregelen in acht. Je kunt starten tussen 13 en 15 uur, maar als dat niet mogelijk is kun je ook op eigen gelegenheid de tocht op een later moment fietsen, de traktatie ga je dan helaas missen.

Woensdag - start 22 uur - Nachtspel - Groep 3 (12 tm 16 jaar)

Voor de oudste deelnemers "het hoogtepunt" van de JVW. Dit jaar daarom weer in het programma opgenomen. Kinderen van 16 jaar krijgen nog een jaartje dispensatie om dit nog een keer mee te mogen maken.

Het enige dat we er over kunnen zeggen is dat we de bossen in gaan, en uiteraard in het doooooonker. Jullie krijgen een geheime opdracht die jullie ongezien moeten uitvoeren. Er is echter een kans dat jullie niet de enige zijn die in het bos aanwezig zijn die nacht.

Voorwaarde is wel dat er voldoende ouders zijn die jullie willen begeleiden, per groep van 6 tot max 10 kinderen zijn er 2 ouders begeleiding nodig. Deze kunnen zich opgeven via het opgave formulier.

Extra info: Het is een spannend spel, de zenuwen van de kinderen worden op de proef gesteld. Trek oude kleren aan, het liefst donker ter camouflage. De kinderen en begeleidende ouders worden per groep om 22 uur te voet op een (dan) aangewezen locatie verwacht. Informatie hierover komt vooraf per mail. Het spel zal tussen 0 en 1 uur 's nachts afgelopen zijn, waarbij we verzamelen bij het Dorpshuis. Graag doorgeven als uw kind vanuit daar niet zelfstandig naar huis kan, dan krijgt u een berichtje van ons om hem/haar op te halen.

Donderdag - start 13-15 uur - Wie heeft het gedaan? - alle leeftijden

"Sterkselse speurneuzen verzamelen! De Scheep heeft ongewenst bezoek gehad en hierbij is er geld uit de kassa gestolen. Gelukkig zijn er getuigen gevonden, maar we hebben jouw hulp hard nodig om hun informatie op een rijtje te zetten! Een avontuurlijke tocht van ongeveer 4 kilometer leidt jou langs allerlei tips, hints en getuigenverklaringen. En kloppen de alibi's van de vier verdachten eigenlijk wel? Laat je hersens kraken en vind de detective in jezelf! Aan het eind van de route weet jij dan het antwoord op die ene vraag: wie is.... de dader? ".

Extra info:. Je kunt starten tussen 13 en 15 uur bij het bankje tegenover de Os. Daar ontvang je de uitleg over het spel. Neem een pen mee (!). Je speelt het spel met je gezin en/of met vrienden. Neem hierbij de geldende corona maatregelen in acht. Het is een wedstrijd en er is een prijs te verdienen. De prijsuitreiking is op vrijdag avond.

Vrijdag - start 16.30 uur - Thuis voor de buis pakket in de drive-thru - alle leeftijden

Het publiek moet natuurlijk wel helemaal gereed zijn voor een avond met spetterende optredens. Ieder gezin kan hiervoor een programma overzicht en een gratis 'thuis-voor-de-buis-pakketje' komen ophalen. Ook kun je direct je hamburger bestelling doorgeven die je daarna op een afgesproken tijdstip op kunt halen.

We verwachten alle gezinnen tussen 16.30 en 17.00 uur met de auto in de drive-thru bij het Dorpshuis. Het is dan tijdelijk eenrichtingsverkeer, de route is via de Pompendreef. Zorg dat u nuchter bent ;-).

Vrijdag - 18.30 uur - TikTok Live 2.0 (alle leeftijden)

Als er geen publiek in de zaal mag zijn, dan gaan we live uitzenden !!!

Wegens het grote succes vorig jaar is TikTok Live ook dit jaar in het programma. De playbackshow / open podium is een oude vertrouwde afsluiting van de JVW. Dat willen we graag zo houden.

We gaan net als vorig jaar live uitzenden in de Sterkselse huiskamers. Het dorpshuis wordt omgetoverd tot studio. We hebben een professionele regiebus met camera's gehuurd om het vast te leggen. De uitzending zal via een lokale besloten live stream gaan. De kinderen komen niet op Youtube of TikTok.

Dus kun je zingen, dansen, playbacken of een andere leuke act opvoeren, meld je dan snel aan. In principe zijn alle acts mogelijk, mits ze minimaal 2 en maximaal 4 minuten duren en op een podium van 5x4 meter passen. Wil jij met de hoofdprijs naar huis, geef je dan snel op en start met oefenen !!!

Voor de kijkers hebben we natuurlijk ook het nodige in petto. Met alle gezinnen samen gaan we er een super leuke avond van maken.


Extra info: Voor meer specifieke informatie over TikTok Live klik hier
Voor opgave TikTok Live klik hier

OPGEVEN 2021 PROGRAMMA

  • Graag zo spoedig mogelijk aanmelden, zodat wij verder kunnen met de organisatie.

  • Aanmelden kan via een digitaal formulier KLIK HIER.

  • De kosten bedragen € 7,50 per kind.

  • Deelname Tik-Tok Live is gratis. Aanmelden kan via een digitaal formulier KLIK HIER.

Betaling graag per bank. Bankrekening: NL 70 RABO 0149 3074 03 ten name van JVW Sterksel. O.v.v. de namen van de deelnemende kinderen. Bij betaling is uw opgave definitief.

Uiterste datum 30 juni, maar graag eerder.